Wie ben ik
18
page-template-default,page,page-id-18,theme-bridge,bridge-core-2.1.1,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,columns-4,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Moi, Ceci et Cela

emilieIk. Emilie Aartsen, 63 jaar jong, heb sinds 2009 mijn eigen ‘winkel’. Ik ben begonnen met een vast winkeltje in Utrecht. Het werd een soort ´winkel van sinkel´ met artikelen uit diverse landen, trendy artikelen en met kunst van allerlei kunstenaars uit Utrecht en omgeving. Denk aan edelsmeden, schilderijen, vilten en andere kunstvoorwerpen. Voor ieder wat wils; ‘de wereld in het klein’ op een verkoopruimte van zo’n 35 m2.

 

Na ruim twee jaar heb ik de vaste winkel ingeruild om vervolgens de verkoop middels webshop, gewone en speciale markten, zoals de streekmarkten, kleine festivals en verschillende tijdelijke winkels (de pop-up-stores) in Utrecht en omgeving voort te zetten. Het assortiment breidde zich steeds meer uit naar de handgemaakte artikelen, veelal fairtrade, aangevuld met wat tweedehands en soms enkele trendy artikelen. Na ruim 5 jaar raakte ik op deze manier van bedrijf voeren mijn inspiratie volledig kwijt en heb ik besloten mijn bedrijf in een ander concept te ‘gieten’. Naast dat ik in het winterseizoen 2016/2017 de verkoop voortzette op de weekmarkten, streekmarkt en zo nu en dan op afspraak

 

Allereerst heb ik mezelf voor het jaar 2016 als doel gesteld mijn creativiteit te vergroten en te ontwikkelen. Zo heb ik een workshop Edelsmeden en Sumi-e (Japans) gedaan, ben ik gaan schilderen en volop aan het modelboetseren. Datzelfde jaar heb ik zelfs mijn eerste (buurt)expositie gehad en een eerste opdracht tot portret boetseren. Daarnaast heb ik me verdiept in de Japanse filosofie Wabi Sabi, toegelegd op  realistisch met grafiet en houtskool tekenen en het project ZorgenDat ontwikkeld  en dient kunst  met een maatschappelijke boodschap van inclusie en diversiteit  als leidraad voor verdere ontwikkeling. Dit alles inspireert mij enorm op alle levensgebieden. Het helpt me enorm een balans te vinden tussen werk en privé.

 

Al doende ben ik nog steeds zoekend naar de juiste vorm en balans van bedrijfsvoering van Ceci et Cela om voldoende financiële middelen te genereren in combinatie met hoe leef ik mijn mooiste leven. Kunst, de verkoop en het vervaardigen ervan zal hierbij zeker een belangrijke bijdrage (blijven) leveren.

 

Wordt vervolgd!

 

Foto origineel: Arnold Reyneveld | www.studioreyneveld.nl