´Vrete op aarde´
1147
post-template-default,single,single-post,postid-1147,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-2.1.1,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,columns-4,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

´Vrete op aarde´

zei mijn schoonzus tegen mij, toen wij samen even naar het toilet liepen. We hadden net met z’n vieren een relaas over extremisten in welke geloof of politiek dan ook, Wilders, Trump, Poetin, Aleppo, de multiculturele samenleving en de algehele teloorgang in de wereld. ‘Gezellig’ zeiden we ‘Zo’n discussie op derde Kerstdag’. ‘Vrete op aarde!’ zei ze en we schoten allebei in de lach.  ‘Die is leuk’ zei ik ‘Die ga ik onthouden!’

We zijn weer op de laatste dag van het jaar beland. Wat een heftig jaar ook weer hè, als je naar de nieuwsberichten van het afgelopen jaar kijkt.  Persoonlijk heb ik zeker geen verkeerd jaar gehad. Voor mij was het een jaar van meer innerlijke rust, creatieve ontplooiing, alleen maar fysieke vooruitgang en op en top in mijn relatie. We zijn samen in een leeftijd beland, dat we steeds minder tijd van leven hebben. Statisch gezien toch een gegeven.

Mijn voornemens voor 2017 zijn daarom tijd te nemen om boeken te lezen, bewust in het hier en nu te leven, gezond te eten, fysiek voldoende te bewegen, mijn creativiteit te blijven ontplooien en zo mijn weg te zoeken naar een ongecompliceerd leven. Daarnaast is het de bedoeling dat het zelfstandig ondernemen, de activiteiten en het doel van Ceci et Cela zich in deze lijn van persoonlijke ontwikkeling van zelf ontluiken.

Vandaag begonnen in het boek Ikigai. Een aanrader, waar het Japanse geheim voor een lang en gelukkig leven, uit de doeken wordt gedaan. Een tipje van de sluier? ‘Hara Hachi bu’, de maag tot 80 %’. Deze zeer oude wijsheid adviseert jezelf niet vol te proppen. Een simpel recept voor het lange leven. Van ‘Vrete op aarde’ naar ‘Vrede op aarde!’

Ik wens iedereen een gezonde geest in een gezond lichaam en een mooi 2017 toe!

Geen reactie's

Geef een reactie