Inspirerende Boeken
24
page-template-default,page,page-id-24,theme-bridge,bridge-core-2.1.1,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,columns-4,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
Ceci & Cela | Wabi Sabi

Inspirende boeken

wabisabiboeken

In mijn zoektocht werd al snel duidelijk dat over Wabi Sabi, een levensfilosofie die mij inspireert, weinig theorie in het Nederlands is terug te vinden. In 2015 zijn er aardig wat boeken, in het Engels maar ook in het Duits en Frans, geschreven over het gedachtegoed Wabi Sabi ten aanzien van kunst, relatie, interieur en leven.
De in het Nederlands geschreven boeken (alleen nog maar tweedehands te krijgen):

‘De kracht van eenvoud. Dagelijkse levenskunst’ van Diane Durston (2008) waarin gedachten, citaten en wijsheden staan die inspireren om de schoonheid van de eenvoudige dingen in het dagelijkse leven te waarderen.

 

‘Natuurlijk leven met Wabi Sabi’ van Simon G. Brown (2008) die je praktische handreikingen biedt om je te helpen met meer rust in het leven te staan en de kleine eenvoudige dingen in het leven te waarderen.

 

‘Niet perfect en toch heel gelukkig’ van Christopher Weidner (2008), waarin wordt omschreven dat Wabi Sabi de sleutel is tot een leven dat niet per se eenvoudiger is, maar dat wel het sterkst aansluit bij wie je werkelijk bent.

 

Weinig Tijd en toch heel gelukkig’ van Christoper Weidner (2007) waarin de Wabi Sabi-zienswijze de lezer laat ontdekken hoe hij precies met zijn tijd omgaat en duidelijk maakt dat je kunt ervaren meer dan genoeg tijd te hebben als je je richt op de dingen in je leven die voor jou er echt toe doen.

 

Voor wie meer wil weten over wat wabi sabi is en hoe omvangrijk en diepgaand dit concept eigenlijk is, is het boek van Leonard Koren een aanrader:

 

‘Wabi-Sabi for Artists, Designers, Poets and Philosophers’. Alles wat kan leiden tot de acceptatie en aanvaarden van het leven, zoals het is met al haar imperfecties en eenvoud in het gedachtegoed van de Japanse filosofie ‘Wabi Sabi’